[vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]روز پنجم اسفند ماه در تقویم رسمی کشور ایران به عنوان روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس نام گذاری شده است. در همین راستا تاریخ 3 اسفند ماه (نزدیکترین پنجشنبه به روز مهندس) برای برگزاری این رویداد در نظر گرفته شده است.
شرایط شرکت در مسابقه:
- ثبت نام در وبسایت کمیته (فرم ثبتنام در مسابقه)
- واریز مبلغ 325٫۰۰۰ تومان به شماره کارت 5047061660603776 به نام مهاجری
- ارسال فیش واریزی به شماره ۰۹۳۵۳۸۸۷۱۶۲ جهت قطعی نمودن ثبت نام.
- حضور در محل مسابقه طبق جدول . (جدول زمانبندی در انتهای همین خبر درج شده است)
قوانین پل ماکارونی راندمانی:
- قوانین ساخت:
الف) مصالح:
برای ساختن انواع مختلف سازه ماکارونی ، تیم های شرکت کننده فقط و فقط مجاز به استفاده از ماکارونی و چسب طبق شرایط زیر می باشند:
- مصالحی غیر از ماکارونی و چسب به کار نرود. شرکت کنندگان مجاز به استفاده از هر نوع ماکارونی تولید کارخانه و با مارک تجاری می باشند با حداکثر قطر 2.8 میلیمتر اسمی.
2 .ماکارونی ها نباید تحت هیچ گونه تغییر شیمیایی یا تغییر در ساختار قرار گیرند.
- داخل ماکارونی های توخالی، تحت هیچ شرایطی نباید ماده دیگری، حتی ماکارونی عبور کند.
- تنها قسمتی که در آن می توان از ماده ای به غیر از ماکارونی و چسب استفاده کرد، ریسمان بارگذاری می باشد.
نصب ریسمان در سازه قبل از شرکت دادن سازه در مسابقه، باید توسط گروه انجام شده باشد.
ریسمان های بارگیری می توانند از جنس طناب، سیم. نخ و… باشند. استفاده از هر نوع جنسی بلامانع است.
ریسمان سازه در واقع نوعی کابل محسوب میشود یعنی فقط نیروی کششی تحمل می کند.
طول ریسمان بارگذاری نباید بیش از 15 سانتی متر باشد.
نخ یا طناب یا ریسمان استفاده شده نباید خاصیت ارتجاعی داشته باشد.
ریسمان ها باید توسط شرکت کنندگان قبل مسابقه تراز شده باشند.
ریسمان باید طوری نصب شده باشد که از درون آنها میله ی بارگذاری به قطر 2 سانتیمتر عبور کند.
- چسب های قابل استفاده عبارتند از:
دوقلو
SUPER GLUE
چسب قطره ای
چسب حرارتی
ب) ابعاد:
- حداکثر طول مجاز پل 35 و حداقل آن 32سانتی متر می باشد. توجه داشته باشید که فاصله ی لبه به لبه ی تکیه گاه 32 سانتی متر می باشد. بنابراین برای این که پل بتواند روی تکیه گاه مستقر شود باید طولی بیش تر از32 سانتی متر داشته باشد.
2.حداکثر ارتفاع مجاز پل از سطح تکیه گاه 18سانتی متر می باشد.
- حداکثر ارتفاع مجاز برای پایین آمدگی پل 5 سانتی متر می باشد.
4.حداکثر عرض مجاز پل 15 سانتی متر (با احتساب تکیه گاه) می باشد. (نیازی به عبور مکعب در عرشه پل نیست)
پ) وزن
قبل از بارگذاری، پل ها وزن خواهند شد و تنها به پل هایی مجوز بارگذاری داده خواهد شد که حداکثر 30 گرم اضافه تر از وزن مجاز رشته ی موردنظر باشد. لازم به ذکر است که برای سازه ای که وزن آن در این
بازه قرار گیرد یعنی از 1 تا 30 گرم اضافه تر از حد مجاز باشد امتیاز منفی در نظر گرفته خواهد شد که میزان امتیاز منفی توسط داوران منظور می گردد.
وزن ریسمان بارگذاری جزو وزن سازه محسوب می شود.
در سازه با گرایش راندمانی، وزن سازه ماکارونی نباید بیش از 150 گرم باشد.
ت)ساخت سازه ماکارونی
- رشته ها باید تنها در محل گره (اتصالات) چسب خورده باشند و طول آن ها در مناطق موازی و مماس به چسب آغشته نباشد.
در چسب كاری دقت لازم به عمل آید تا چسب مربوط به اتصالات، بیش از حد مجاز روی اعضا نیاید.
مقدار طول مجاز برای چسب کاری حداکثر 25% طول هر عضو بوده یعنی حداقل طولی که باید عاری از چسب باشد 75% طول هر عضو می باشد.
ولی در هر صورت مقدار چسب در هرگره (اتصال هر عضو یا بیشتر را در یک نقطه گره می نامند) نباید از 2.5 سانتیمتر بیشتر باشد. هرگونه چسب کاری اضافه امتیاز منفی دارد واز امتیاز نهایی کاسته می شود.
حداکثر 3 رشته ماکارونی میتواند بین هر دو گره درکنار هم قراربگیرند .
- منعی برای عبور رشته ها از روی هم وجود ندارد و اعضا می توانند بدون اینكه در محل برخورد تشكیل گره دهند و نیاز به چسب باشد از روی هم عبور كنند.
لزومی به قطع عضو در گره وجود ندارد.
ماکزیمم طول مجاز (قطر) چسب کاری در محل گره مرکزی 50میلیمتر می باشد.
در نقاطی که چند عضو با طول های متفاوت به هم می رسند ملاک طول چسب کاری ¼ طول کوتاه ترین عضو می باشد.
ث–تکیه گاه
تکیه گاه بخشی از سازه است که روی دستگاه بارگذاری قرار می گیرد.
در محل تکیه گاه هیچ محدودیتی در تعداد گره ها وجود ندارد.
در هنگام بارگذاری و یا ساخت در محل تکیه گاه ها نباید از هیچگونه مواد اضافی (مانند سکه، کاغذ، پلاستیک و..) در زیر گره ها استفاده شود لذا مسئولیت تراز بودن سازه بر عهده ی شرکت کننده می باشد، پایه های بارگذاری مسابقه تراز می باشد.
استفاده از چسب حرارتی یا هریک از مصالح مجاز، برای تراز کردن تکیه گاه بلامانع است
- قوانین برگزاری مسابقه سازه ماکارونی
الف) شرایط بارگذاری
دراین مسابقه ابتدا پل بر روی دستگاه بارگذاری قرار گرفته و بعد یک میله ی آهنی درون ریسمان قرار داده وقلاب لودسل ( دستگاهی است برای نشان دادن بار وارد شده به سازه ) به میله آویزان شده و سطل یا سیستم بارگذاری میله و وزنه به سر دیگر قلاب لودسل وصل می گردد و بارگذاری شروع می شود.
برای اتصال ریسمان بارگذاری به پل باید تنها یک گره در هر صفحه ی خرپا انتخاب شود.
این گره باید در وسط طول پل باشد.
بستن ریسمان بارگذاری به گره ای بالاتر گره ی مرکزی، تخلف محسوب شده و باعث حذف سازه خواهد شد.
بهتر است ریسمان ها از جنسی انتخاب شوند که در طول بارگذاری پاره نشوند. در صورت پاره شدن ریسمان ها بارگذاری متوقف می شود و پاره شدن ریسمان به منزله انهدام کل سازه است.
لازم به ذکر است برای تامین ایمنی دانش آموزان در این مسابقه حداکثر از 60 کیلو گرم وزنه استفاده میشود و عددی بیشتر از 60 کیلو گرم در رکورد گیری مسابقه ثبت نخواهد شد.
در گرایش راندمانی بارگذاری با وزن اولیه ی سطل(حدود 5 کیلوگرم)یا بیشتر آغاز می شود. لازم به ذکر است که به محض آویزان کردن وزنه ها از سازه این بار به صورت تدریجی وارد شده و در هر لحظه بار وارد شده با 1 ثانیه تاخیر روی لودسل نمایش داده می شود.
پیش از شروع مسابقه سازه وزن می شود.
در طول مسابقه تیم شرکت کننده فقط می توانند از راهنمایی های مربی خود بهره مند شوند بدیهی است دخالت مربی در امر مسابقه منجر به کسر امتیاز یا حذف کامل تیم خواهد شد.
در گرایش راندمانی رتبه دهی به سازه بر اساس راندمان آن انجام می شود به طوری که هر چه راندمان بیش تر باشد، سازه، رتبه بالاتری به دست می آورد.
راندمان از تقسیم وزن تحمل شده بر وزن سازه به دست می آید.
بین دو سازه با راندمان مساوی، سازه ای که وزن کم تری دارد، رتبه ی بالاتری به دست می آورد.
تصمیم گیری نهایی برعهده گروه داوری میباشد
سازه ماکارونی چیست؟
سازۀ ماکارونی با استفاده از رشتههای ماکارونی و چسب ساخته میشود. در گام اول باید تاکید کنیم این سازهها را با ماکت ماکارونی اشتباه نگیرید، سازه های ماکارونی در مقیاس کوچکتر از سازههای واقعی و با مادهای متفاوت ساخته میشوند. شاید بپرسید چرا ماکارونی؟ سازه با ماکارونی هزینه و دردسر کمتری از فولاد و بتن دارد، از مصالح واقعی ضعیفتر است و این ضعفها باعث میشوند که دانشآموزان برای مقاومسازی آنها خلاقیت به خرج دهند. دانشآموزان در این مسابقه، تنها باید از ماکارونی و چسب کمک بگیرند؛ سازههایی بسازند که تحمل وزنهها را داشته باشد و بتواند تا پایان مسابقه تاب بیاورد.
هدف اولیه مسابقه سازه ماکارونی آشنایی دانشآموزان و دانشجویان با اصول سازه و علوم مرتبط به آن است. با توجه به ظرافت ماکارونی، شرکتکنندگان باید برای مقاوم شدن سازههایشان از اصول محاسبات استفاده کنند و خلاقیت به خرج دهند، این خلاقیت میتواند زمینهساز تحول در صنعت ساختمانسازی باشد، به کمک کشورهای مختلف بیاید و ایدههای تازهای راجایگزین روشهای قبلی کنند.
تاریخچه مسابقه سازه ماکارونی
مسابقه سازه ماکارونی جهانی، اولین بار سال ۱۹۸۸ برگزار شد و بعد از آن، هر سال میزبان سازههای شرکتکنندگان است. این مسابقه اولین بار اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۲ در ایران و دانشگاه تهران جنوب برگزار شد. مسابقه سازه ماکارونی اول تنها مختص دانشجویان بود اما بعد دانشآموزان هم وارد مسابقه شدند تا با این رشته پرکاربرد آشنایی پیدا کنند و ضمن آن استعدادهای جدیدی شناسایی شوند. مسابقه سازه ماکارونی جهانی و کشوری با هدف کشف استعدادها و استفاده از ایدههای خلاقانه در ساخت سازههای محکمتر و کمهزینهتر برگزار میشود.
برج میلاد و سازههای ماکارونی
برج میلاد سازهای بلندآوازه است و یکی از نمادهای تهران در کنار برج آزادی و پل طبیعت به شمار میرود. سازهای با ارتفاع 435 متر که حاصل تلاشی 11 ساله است و همچون نگینی در پایتخت میدرخشد. این سازه بلندترین برج ایران است و به عنوان ششمین سازه بلند مخابراتی دنیا نیز شناخته میشود.
ترکیب این شاهکار مهندسی ایران با مسابقاتی که شاید زمینه ساز بروز استعدادهای مهندسیِ آینده ایران باشد.
تاریخ مسابقه
ابوجعفر محمدبن محمد معروف به خواجه نصيرالدين در 5 اسفند سال 597 ق در طوس به دنيا آمد. ابتدا علوم عقلي و نقلي و حكمت مشاء و سپس رياضيات، فقه، فلسفه، نجوم و ادبيات را آموخت و در علوم روز به استادي تمام رسيد.
خواجه نصيرالدين چند سال پس از حمله سپاه چنگيزخان مغول، به قلعه اسماعيليه پناه برد و در آنجا نيز از تاليف و نگارش باز نايستاد. با غلبه سپاه مغول بر اسماعيليان، وي به خدمت هولاكوخان فرمانرواي وقت مغول پيوست و با استفاده از نفوذ خود، از كشتار مردم و دانشمندان و تخريب آثار فرهنگي و علمي و غارت شهرها و روستاها جلوگيري نمود.
پس از فتح بغداد و سقوط عباسيان، خواجه نصير ماموريت يافت تا رصدخانه مراغه را ترتيب دهد. او جماعتي از رياضيدانان بزرگ را گردآورد و كار احداث رصدخانه را در سال 657 ق آغاز كرد. خواجه نصيرالدين، با اين كار، عالمان بزرگ زمان را كه پراكنده بودند در يك مكان، جمع كرد و همچنين كتابخانهاي عظيم در محل رصدخانه مراغه احداث نمود. وي براي تهيه كتابهاي مورد نظر، كتبي از بغداد، شام و شمال آفريقا و اطراف و اكناف ايران فراهم نمود و كتابخانهاي با بيش از 400 هزار جلد كتاب، ايجاد كرد. عمر خواجه از اين پس در خدمات علمي گذشت.او در تخصصهای خود خدمات زیادی به جهانیان ارائه کرده است بطوری که در قرن 16 میلادی کتابهای مثلثات او در فرانسه ترجمه شد و یکی از گسترش دهندگان این علم بود.
روز پنجم اسفند ماه در تقویم رسمی کشور ایران به عنوان روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس نام گذاری شده است. در همین راستا تاریخ 3 اسفند ماه (نزدیکترین پنجشنبه به روز مهندس) برای برگزاری این رویداد در نظر گرفته شده است.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]