مقالات

انجمن جهانی مکعب (WCA) چیست؟

مسابقات رسمی مکعب روبیک برای اولین بار در سال 1982 میلادی در بوداپست مجارستان برگزار شد. این مسابقات موجب شد تا مکعب روبیک و رشته کیوبینگ در رسانه ها فراگیر شود و به محبوبیت این رشته بیافزاید. در دهه 90 میلادی مکعب روبیک در سراسر دنیا هواداران زیادی پیدا کرد و در کشور های مختلف مسابقات مکعب روبیک برگزار می شد تا کیوبر ها به رقابت با یکدیگر بپردازند.

 

از سال 2000 در کنار پیشرفت تکنولوژی و ظهور وبسایت‌ها، با بیشتر شدن آموزش ها و مقالات درباره مکعب روبیک، جمعیت بیشتری وارد جامعه کیوبینگ شدند و در پی این شوق جمعی کیوبر ها سرانجام در آگوست سال 2004 میلادی انجمن جهانی مکعب روبیک تاسیس شد. در ابتدا موسس های این انجمن نو ظهور، رون ون بروشم(Ron van Bruchem) و تایسون مائو(Tyson Mao) وبسایتی با عنوان انجمن جهانی مکعب روبیک( world cube association ) را طراحی کرده و در دسترس عموم قرار دادند.

Ron van Bruchem رئیس انجمن جهانی مکعب روبیک

آقای Tyson Mao هم بنیانگذار WCA در سخنرانی TED

آقای Ron van Bruchem در حال حل مکعب در مسابقه Estonian Open 2018

در واقع این انجمن متولی این رشته در دنیاست و به تعبیری فدراسیون مکعب در دنیاست. این که چرا پیشوند اسم آن به جای فدراسیون (انجمن) است هم دلایل مختلفی دارد ولی اگر به زبان ساده بخواهیم بگوییم، رشته ها در ابتدا انجمن هستند تا وقتی که تیم های ملی در کشور های مختلف تشکیل شده و تعداد مسابقات و سطح آن ها به حدی برسد که بتوانند تبدیل به فدراسیون شوند. یعنی با پیشرفت رشته کیوبینگ در دنیا، در سال های آتی در دنیا فدراسیون مکعب خواهیم داشت.

 

در ابتدا تنها مقررات مسابقات مکعب روبیک در این وبسایت قرار داده شده بود اما با گذشت زمان که افراد بیشتری به تیم این انجمن پیوستند، نام مدیران، تاریخچه مکعب روبیک، آیتم های مسابقات مکعب روبیک و سایر مطالب به آن اضافه شدند.

هدف اصلی انجمن جهانی مکعب روبیک، توسعه رشته کیوبینگ در سطح جهانی و برگزاری مسابقات قانون‌مند و تحت نظارت می باشد. در این وبسایت نام افرادی از سراسر جهان، با عنوان نماینده انجمن جهانی مکعب روبیک مطرح شده است که وظیفه نظارت بر مسابقات در حال برگزاری را دارند.

لوگو و نشان انجمن جهانی مکعب روبیک

 

نتایج مسابقات مکعب روبیک بعد از تایید شدن آن ها توسط این نمایندگان، وارد وبسایت انجمن جهانی مکعب روبیک می شوند. در واقع اگر کیوبر در هر کجای جهان در یکی از این مسابقت رسمی و تحت نظارت رکوردی را به ثبت برساند، به معنای رقابت او با کیوبر های دیگر در سراسر جهان می باشد.

برای مثال در سال 2016 میلادی، مهرزاد گلی در یکی از این مسابقات در شهر تهران موفق به ثبت رکورد 1.61 ثانیه در آیتم مکعب روبیک اسکیوب شد که این رکورد در جایگاه اول قاره آسیا و در جایگاه دوم جهان قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.